Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Αγιοφύλλι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Λευκάδας








Το Αγιοφύλλι είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Λευκάδας σε ένα πολύ όμορφο και γραφικό κόλπο στην ανατολική πλευρά (αριστερά δηλαδή) του κόλπου της Βασιλικής.
Είναι μια μικρή παραλία που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από το χωριό της Βασιλικής ενώ απέχει 40 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας. Η παραλία περικλείεται από βράχια που σε συνδυασμό με τα λευκά βότσαλα, από τα οποία καλύπτεται η ακτή, και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό που θα σας μαγέψει.
Αποτελεί επίσης ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του snorkeling μιας και θα διαπιστώσετε ότι θα κολυμπάτε σε απόσταση αναπνοής από διάφορα είδη ψαριών ενώ στο βόρειο άκρο της παραλίας υπάρχει ένας βράχος από όπου μπορείτε να κάνετε βουτιές.
Διαθέτει υποτυπώδη οργάνωση και θα βρείτε μερικές ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά καθώς δεν υπάρχει άλλη σκιά, ίσως είναι προτιμότερο να την επισκεφθείτε με το δικό σας εξοπλισμό. Παράλληλα στην ακτή λειτουργεί και αυτοσχέδια καντίνα για να προμηθευτείτε τα βασικά είδη (νερό, καφέ και γρήγορα σνακ).
Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πλέον ενδεδειγμένος και εύκολος τρόπος είναι με καραβάκι από το λιμάνι της Βασιλικής, μέσω μιας ευχάριστης διαδρομής διάρκειας περίπου 10 λεπτών. Αν ωστόσο χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας, να έχετε κατά νου ότι ο δρόμος προς την παραλία μετά από κάποιο σημείο γίνεται χωματόδρομος και σταματάει στα 500 περίπου μέτρα πριν από αυτήν, από όπου θα πρέπει πλέον να περπατήσετε.
Ανεξάρτητα λοιπόν του τρόπου που θα επιλέξετε για να φτάσετε, το Αγιοφύλλι είναι μια παραλία που αξίζει να επισκεφθείτε κατά την διάρκεια των διακοπών σας στην Λευκάδα.
2
3
4
5
6
ΠΗΓΉ: hellas-beach.gr

http://www.aromalefkadas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου