Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:ΤΑ (ΚΑΜΠΙΣΙΑ) πτηνοτροφική μονάδα στην Βόνιτσα!

Γυναίκα και επιχείρηση
Τα “ΚΑΜΠΙΣΙΑ” είναι μια πτηνοτροφική μονάδα στην Βόνιτσα, την διεύθυνση της μονάδας έχει η κ. Νίκη Αθήνη.
Η Νίκη μιλά στο Nirikosnet για την επιχείρηση τής τα “ ΚΑΜΠΙΣΙΑ”
1) Νίκη μια γυναίκα σε μια πτηνοτροφική μονάδα όπου έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, μιλήστε μας λίγο για αυτή την αποφασή σας?
Θεωρώ ότι δεν είναι δύσκολο όταν το επάγγελμα που κάνεις το αγαπάς , η αποφασή μου να ασχοληθώ με την πτηνοτροφία, αναμφίβολα είναι ότι αγαπώ οτιδήποτε έχει σχέση με την γη.
Η λειτουργία μιας μονάδας είνα αρκετά πολυσύνθετη μιας και δεν περιορίζεται μόνο στην διατροφή, την καθαριότητα αλλά και στην συχνή παρακολούθηση προς αποφυγή μολύνσεων των πουλιών.
2) Τα ” Καμπίσια” πότε γεννήθηκαν?
Τα κοτόπουλα τα ξεκίνησα το 2004 με δική μου έμπνευση και δραστηριότητα.
Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα,  διότι δεν είχα την απαραίτητη οργάνωση που έπρεπε. Tα καμπίσιακοκόρια είναι μια ονομασία που έδωσα εγώ η ίδια στα κοτόπουλα διότι εκτρέφονται και μεγαλώνουν στον κάμπο.
Η μονάδα παράγει κότες ,κοκόρια, γαλιά, πάπιες χήνες και αυγά σε ένα κάπως ευρύχωρο και πεντακάθαρο χώρο, όπου σφάζονται και τα κοτόπουλα , το λεγόμενο κατά κάποιον τρόπο πτηνόσφαγείο .
3) Η μονάδα τι παράγει και πως λειτουργεί?
Η μονάδα παράγει κότες ,κοκόρια, γαλιά, πάπιες χήνες και αυγά σε ένα κάπως ευρύχωρο και πεντακάθαρο χώρο, όπου σφάζονται και τα κοτόπουλα , το λεγόμενο κατά κάποιον τρόπο πτηνόσφαγείο
4) Που βρίσκεται?
Η μονάδα βρίσκεται στην Βόνιτσα
5) Κατάγεστε από την Βόνιτσα, ζήτε στην Βονιτσα, πόσω σας βοήθησε η εντοποιοτητά σας ώστε να προβληθούν τα ” Καμπίσια”?
Η καταγωγή μου είναι από το Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας , όμως για οικονομικούς λόγους οι γονείς μου μας πήραν και φύγαμε για την Αθήνα  εγώ τότε ήμουν 6χρωνον.
Μένω στην ΒΟΝΙΤΣΑ  από 18 χρόνων που έφυγα από την Αθήνα .
Μέσα από διάφορες δουλειές που έκανα για να επιβιώσω  ο κόσμος με έμαθε και δεν αργησα να κερδίσω την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους.   Όταν ξεκίνησα με τα κοκόρια λίγο πολύ όλοι με στήριξαν όσο αφορά την ΒΟΝΙΤΣΑ .Χρόνο με χρόνο τα κάμπισια κοκορια άρχισαν να μπαίνουν δυνατά στην αγορά για το βιολογικό και ντόπιο κρέας τους,όπως και το όνομα τους.
6) Σε ποιές αγορες απευθύνεστε?
Τα τελευταία 10 Χρόνια τα κάμπισια είναι προτεινόμενα στην Λευκάδα και τα χωριά της,  ακόμη στην Αμφιλοχία Αγρίνιο και γενικότερα στον Δήμο Ανακτορίου .
7 )Θέλω να μου περιγράψετε μια μέρα εδώ στην φάρμα σας?
καθημερινότητα στη φάρμα είναι απαιτητική μιας και ο στόχος μας είναι το βιολογικό – ντόπιο κοτόπουλο να φτάνει στο πιάτο σας : Με την υπογραφή του κάμπου.
Τα Καμπίσια απευθύνονται κυρίως σε κρεοπωλεία και παραγγελείες κατ’ οίκον.
Στόχος μας είναι η ποιότητα .
Να επεκταθούμε και σε άλλες αγορές δεν είναι στα άμεσα σχεδιά μας
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για την στήριξη και την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια!!
Ευχαριστώ πολύ Νίκη Αθήνη, εύχομαι γρήγορα τα ” ΚΑΜΠΙΣΙΑ” να κατακτήσουν τις αγορές
ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΡΩΞΑΝΗ

http://www.nirikos gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου