Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Σαν σήμερα η Σακοράφα έγραφε τη δική της ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό (video)







Το κορίτσι από τα Τρίκαλα, με την αθλητική ομάδα της πόλης, είχε δείξει ήδη από την εφηβεία της ότι στόχευε ψηλά. Μεγάλες βολές από τότε και η προοπτική μιας μεγάλης πορείας να φαίνεται στον ορίζοντα.
Τα χρόνια πέρασαν και βρισκόμαστε σαν σήμερα το 1982 όπου μετά την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, σειρά είχε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγονταν στα Χανιά.
Η Σοφία Σακοράφα ξεκινάει με χαμηλές βολές, όπου στις τρεις πρώτες, η καλύτερη φτάνει τα 66.58. Ωστόσο δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα, με την τέταρτη να απογειώνει το ακόντιο και το ρεκόρ της, γράφοντας μια μεγάλη ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό: 74,20 έγραφε ο πίνακας σημειώνοντας Παγκόσμιο Ρεκόρ και φέρνοντας την αθλήτριά μας στο πάνθεον των μεγάλων του Παγκόσμιου Στίβου.



Σε δηλώσεις της στην Ελευθεροτυπία έλεγε για εκείνη τη μέρα: «Πήγα χάλια στο Ευρωπαϊκό και απογοητεύτηκα. Κατέκτησα βέβαια το χάλκινο μετάλλιο, αλλά ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση και περίμενα πολύ περισσότερα. Ταξίδεψα στα Χανιά με κεφάλι κατεβασμένο, αλλά φαίνεται ότι ο οργανισμός μου αντέδρασε. Το πείσμα έφερε το ρεκόρ. Μάλλον με βοήθησε και η χαλαρότητα.»
Αν και το ρεκόρ της Σοφίας καταρρίφθηκε μόλις τον επόμενο χρόνο από την Tiina Lillak στο Τάμπερε την Φινλανδίας με επίδοση 74,76 μέτρα, έχει αποτυπωθεί στην εθνική μνήμη ως μια από τις λίγες ελληνίδες αθλήτριες που έφτασαν στην κορυφή.
Όσο για την πορεία της στα πανελλήνια πρωταθλήματα,πέτυχε 17 φορές πανελλήνιο ρεκόρ, βελτιώνοντας την επίδοσή της συνολικά πάνω από 30 μέτρα.

Πηγή:
https://www.altsantiri.gr/






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου