Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Οι γιορτάδες του Χειμώνα με την Είσοδο του Δεκέμβρη (Γράφει: Ο Βραχάς Θ. Δημήτρης)

 



Οι γιορτάδες του χειμώνα

ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ του Δεκέμβρη αρχίζουν και οι γιορτάδες. 

Έχουμε στην αρχή τα Νικολοβάρβαρα. Ακολουθούν του Αγ.Σπυρίδωνος,του Αγ.Ευστρατίου και του Αγ.Ελευθερίου και μετά ευθεία για τα Χριστούγεννα. Βέβαια όλο αυτό το διάστημα στην Εκκλησία γίνονται τα Σαρανταλείτουργα. 

Την παραμονή των Χριστουγέννων τα παιδιά θα μας ξυπνήσουν με τα κάλλαντα.

Κάλλαντα θα έχουμε και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.Τα παιδιά με τα κάλλαντα θα μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές.

Γιατί ποιός από όλους μας δεν είπε στην ίδια ηλικία τα κάλλαντα?.Ποιος δεν ένιωσε εκείνο το ευχάριστο αγουροξύπμνημα και την ικανοποίηση στο τέλος με την ευχή <<Και του χρόνου>>, που μας έδιναν μέσα απ΄την καρδιά τους, οι συγγενείς και γείτονες, νέοι και ηλικιωμένοι, δικοί μας και ξενότεροι?. 

Μεγάλη γιορτή είναι επίσης του Αγ.Βασιλείου και του Αη-Γιαννιού, και άλλες μετά έχουμε του Αγ.Αντωνίου, του Αγ.Αθανασίου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και στο τέλος Ιανουαρίου των Τριών Ιεραρχών. 

Πολλοί εορτάζοντες όλο αυτό το διάστημα. Οι Γιάννιδες έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά και οι Χρηστάδες και οι Βασίληδες δεν πάνε πίσω.Σ΄όλους αυτούς, καθώς και στους  υπόλοιπους που θα έχουν τη γιορτή τους αυτό το διάστημα, ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ             Πηγή :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου